....meillä kävi luonnetestissä se pahin mahdollinen, eli testi keskeytettiin heti ensimmäisen kohdan jälkeen.

Pipsa suostu leikkimään omalla lelulla (rinsessathan, joilla on uus timangi panta, ei leiki kepillä) testin tekijän kanssa ihan kivasti. Tätä ennen olin jo tietenkin kertonut, että toinen meidän nartuista on Suomenpystykorva (sekarotuinen) ja että Pörri on vanhempi ja ehdottomasti pomo ja että Pipsa leikkii kotona harvoin ihmisten kanssa, suurimmaksi osaksi yksin. Testaaja oli jo tässä vaiheessa sitä mieltä, että tämä johtuu siitä, että Pörri on niin vahva ja että Pipsalla ei ole "oikeutta" leikkiä, eli Pörri kieltää leikkimisen Pipsalta.

Ensimmäinen testi on kelkka. Pipsa hyökkäs hienosti kelkkaa kohti ja haukku sille, mutta ei suostunut menemään haistamaan kelkaa, joten testi keskeytettiin. Joka oli kyllä hyvä, koska Pipsa paineistu ihan liikaa ekasta testistä ja testiä olisi ollut hullua jatkaa. Testaajan mielestä tämäkin johtuu Pörristä :\ Eli Pörri kertoo pomona vaikeissa ja pelottavissa tilanteissa Pipsalle miten toimitaan ja Pipsa ei osaa käsitellä näitä tilanteita yksin. Niin, siis eihän vika tietenkään Pörrissä ole, vaan minussa. Minä en ole tarpeeksi kuljettanut Pipsaa ilman Pörriä, että Pipsalle olisi karttunut kyseisiä taitoja.

Luonnetesti meni siis niin persiilleen kuin vain voi mennä. No, vika ei todellakaan ole Pipsassa. Ja Pipsalla on aivan täydellinen luonne, vaikeiden tilanteiden hallinta on vain....no vaikeaa :\ Ja miten niitä nyt olisi voinut oppia, kun Pörri on koko iän kertonut, että miten toimitaan.

Testaajille täytyy kyllä antaa täysi 10 ja + perään. He toimivat todella hienosti ja asiantuntevasti. Kokemuksena kamala, mutta ehkä me se vielä uusitaan......kunhan ollaan opeteltu niitä vaikeiden ja pelottavien tilanteiden hallintaa. Ja kunhan emäntä on taas saanut jonkinlaisen itseluottamuksen takaisin koiran omistajana ja kasvattajana....on aikasta nolla fiilis :\

Niin, tuloksena siis keskeytys, syynä toimintakyky.